Bitcoin, Ether en XRP Weekly Market Update 7 december 2020

Het totale crypto-markt GLB voegde $22.8 miljard aan zijn waarde voor de laatste zeven dagen toe en bevindt zich nu bij $573.4 miljard. De top 10 valuta’s zijn meestal vlak voor dezelfde periode. Tegen de tijd dat we bitcoin (BTC) schrijven wordt er gehandeld bij $19.300, ether (ETH) verplaatst naar $597. Ripple’s (XRP) schommelt rond de $0.615.

BTC/USD

Bitcoin vormde op zondag 29 november voor de tweede keer op rij een groene kaars op de daily chart en bevestigde de voortzetting van de uptrend na een correctie van drie dagen. De leidende cryptocurrency steeg naar $18.208 en sloot de zevendaagse periode af met een verlies van 1.2 procent.

Maandag betekende het einde van de Thanksgiving-vakantie en daarmee keerde het kooplustige enthousiasme terug naar de cryptocurrency-markten. De stieren duwden de prijs van het BTC/USD-paar tot $19.699 of 8,2 procent hoger. De munt bereikte een nieuwe hoogte van alle tijden tijdens de intraday handel die het vorige record van $19.674, geregistreerd in december 2017, overtrof.

Op dinsdag, 1 december, echter, beleefde het een flash crash, waarbij het $1,843 verloor nadat het er niet in slaagde om boven het psychologische niveau van $20,000 te breken in de vroege uren van de handel. De munt slaagde erin om een deel van de verliezen in de avond te compenseren, maar kon niet voorkomen dat hij met een verlies tot $18.762 afsloot en tegelijkertijd onder de wekelijkse/dagelijkse weerstand viel.

Op de lagere tijdframes (1,4 uur) konden we een bullish cup en handle patroon in de maak zien sinds 25 november. Bitcoin Bank ging uit het „handvat“ en klom woensdag naar $19.234.

Het BTC/USD-paar zette zijn opwaartse beweging voort op donderdag 3 december en bereikte $19.457, wat een tweede rechte groene kaars op de daily chart vormde.

Op de laatste dag van de werkweek verloor BTC $800 van zijn waarde door te dalen naar $18.665. De 4 procent correctie was het einde van de cup en handle run op de lagere tijdframes die een stijging van $1000 bracht van de „handle“ bottom-up naar de 3 december piek van $19.457. Nog, ver weg van het ware potentieel van dat cijfer.

Bitcoin ging zaterdag opnieuw de groene zone in en sloot de eerste dag van het weekend af op $19.175. Toen op zondag 6 december bleef het groeien en sloot de week op $19.389.

Op de 1 en 4 uur durende grafieken konden we een bullish wimpelformatie in de maak zien.

ETH/USD

Het Ethereum Project token ETH beëindigde zijn vierdaagse correctie op 27 november en ging tot 577 dollar in het weekend. Het sloot de week af met een prijsverhoging van 2,8 procent en richtte zich opnieuw op het psychologische niveau van $600.

Op maandag 30 november klom het naar $617 en raakte bijna de volgende wekelijkse weerstand met $618. De verhuizing resulteerde in nog eens 6.9 procent stijging. Natuurlijk was de munt aan het opbouwen voor de langverwachte lancering van Ethereum 2.0 op dinsdag.

De ether beëindigde de maand november 60 percenten hoger in vergelijking met de vorige periode van 30 dagen.

Op dinsdag vierde de Ethergemeenschap de belangrijke mijlpaal en ging over op een proof-of-stake consensusmechanisme. De munt was uiterst vluchtig, op en neer springend in de brede waaier tussen $637 en $562 alvorens met een verlies aan $586 te sluiten.

De woensdag sessie bracht een aantal positieve vibes naar de grafieken als kopers duwde de prijs van ETH/USD tot $597, of gewoon een stap weg van de weerstand lijn.

Op donderdag 3 december raakte de leidende altcoin de wekelijkse weerstand op $620, maar slaagde er wederom niet in om daarboven te sluiten. Dit veroorzaakte een pullback op de volgende dag en een correctie naar $568 – een daling van 8,3 procent.

De eerste dag van het weekend kwam met een nieuwe herstelpoging van stieren. ETH kwam dichter bij de dagelijkse weerstand met $600.

We zagen geen grote veranderingen in de prijs op zondag 6 december en de munt bleef rond de horizontale lijn zweven.

XRP/USD

Het XRP/USD-paar sloot op zondag 29 november met een korte rode kaars tot $ 0,605 na het succesvol hernemen van de maandelijkse horizontale ondersteuning tijdens de vorige sessie. Het eindigde de week met een prijsverhoging van 35 procent en vormde voor het eerst sinds november 2018 een wekelijkse kaars boven de $0.5.

Op maandag ging de „rimpel“ verder omhoog en bereikte $0.663, waarmee nog eens 9.5 procent aan de waarde werd toegevoegd. De stieren richtten zich opnieuw op de volgende dagelijkse/wekelijkse weerstand op $0.70, terwijl hun favoriete altcoin in november 177 procent omhoog eindigde.

De handelsdag op dinsdag was vrij intens. We waren getuige van wat serieuze verkoop in de vroege uren en XRP handelde zo laag als $0.56 voordat het verlies werd beperkt en stopte bij $0.61 in de avond.

Op woensdag 2 december keerde de munt de richting van de handel om en klom naar $0.631. De beweging werd gevolgd door een consolidatie in dat gebied op de volgende dag.

De laatste dag van de werkweek kwam met een plotselinge daling. Het XRP-muntstuk wist 12,3 procent uit en verloor de wekelijkse steun door te sluiten bij $0,553.

Het weekend van 5-6 december begon positief voor de kopers omdat ze er weer in slaagden om het tij te keren, in ieder geval tijdelijk. De ,,rimpel“ sloot bij $0.584 op Zaterdag. Daarna op zondag breidde het zijn winsten uit tot $0,622.

Altcoin van de Week

Onze Altcoin van de week is Sushi (SUSHI). De geautomatiseerde marktmaker, geboren als Uniswap-vork, is een van de bekendste Decentralized Finance (DeFi)-projecten die er zijn. Sushi groeide de laatste zeven dagen met 54 procent en verdrievoudigde in waarde op maandbasis.

Eerder deze maand kondigde Yearn.finance (YFI) zijn plannen aan om te fuseren met de SushiSwap-blokketen en te werken aan een verdere integratie tussen de twee ecosystemen, voornamelijk in de richting van de marktwerking, die hoogstwaarschijnlijk de stierentrend heeft aangewakkerd.

Sushi bereikte zijn hoogtepunt bij $2.34 op woensdag 2 december, en zit nu comfortabel bij #65 op de lijst van CoinGecko’s Top 100 met een marktkapitalisatie van ongeveer $268 miljoen.

Vanaf het moment van schrijven van dit, is Sushi de handel op $ 2.230 tegen USDT op Binance.