Bitcoin Mining Pool vekker kontrovers ved å fremme sensurering av BTC-transaksjoner

Blockchain-analytikerfirmaet BlockSeer har lansert et privat gruvebasseng, for tiden i beta, som vil sensurere visse Bitcoin-transaksjoner.

Gitt at Bitcoin-samfunnet legger vekt på sensurmotstand, et viktig trekk ved kryptovaluta som gjør at den skiller seg fra sentralbankens digitale valutaer, er det ganske åpenbart at selskapet ville komme under skudd for flyttingen.

Samfunnet har aldri foretrukket slike trinn og har gang på gang kritisert de, som Coinbase og Tether, og andre kryptovaluta-børser, som sensurerte spesifikke transaksjoner eller parter.

I forrige måned foreslo DMG Solutions, som BlockSeer er et datterselskap, for å sikre at transaksjonsblokker er OFAC (US Government’s Office of Foreign Assets Control), vil hjelpe i den ledende digitale eiendommens mainstream-adopsjon.

DMGs COO Sheldon Bennett sa den gangen Profit Revolution at dette bassenget ville være „den første i sitt slag med fokus på styring, gjennomsiktighet og bygging av Bitcoin-blokker i nettverket“, som i stedet for å fokusere på transaksjonsgebyrer vil handle om „solide transaksjonsdata og historie . ”

Selskapet ønsker å bringe „en ny compliance-fokusert standard til bransjen“ ved å fokusere på

„Å være blottet for transaksjoner fra kjente skumle lommebøker som bruker dette mediet på måter som fortsetter å tømme omdømmet til kryptokurver, spesielt Bitcoin, i mainstream, samt å hindre bred adopsjon.“

Som protester mot dette trekket, sier Moneros hovedutvikler Riccardo Spagni, med sensurering av transaksjoner som et viktig salgsargument for disse nye gruvebassengene, vil regulatorer prøve å utnytte dette ved å oppmuntre andre gruvebassenger til å iverksette lignende tiltak.

„Det er bare et spørsmål om tid til de fleste Bitcoin-gruvedriftene blir tvunget til å gjøre denne transaksjonsfiltreringen. Det kan være på tide å støve av p2pool + fokus på Stratum v2-støtte for bassenger, ”hevdet Spagni. „Det er også verdt å merke seg at å legge til mer privatliv til Bitcoin ville forhindre dette,“ la han til.